Személyre szabott, szelíd módszerek

A kineziológiai rendszerek az izomteszt használatával a stresszt és az energetikai blokkokat derítik fel és oldják olyan módszerekkel, melyeknek nincs káros mellékhatásuk.

One Brain Kineziológia: érzelmi stresszoldás

“Az egyetlen mód, hogy a jövőn változtass, ha a jelennel kezded.”Seohyun 

A kezelés célja a stresszoldás, hogy a jelenbéli stresszek és azok múltbeli kapcsolódásai oldódjanak, elősegítve az öngyógyító mechanizmusok működését.

Az agyunk a fogantatásunk pillanatától a jelenig minden tapasztalásunkat elraktároz. Minden helyzetben először a múltbeli események között keres és annak megfelelően - a már megszokott/látszólag biztonságos/látott/tanult módon - reagál. Úgynevezett blokkok alakulnak ki, melyek meggátolnak a szabad választásban, az új lehetőségekben. Megkeressük és szelíden oldjuk ezeket a blokkokat.

Segítésedre lehet ez a módszer, amennyiben:

 • munkahelyi, párkapcsolati vagy valamilyen betegséggel kapcsolatos stresszel küzdesz.
 • problémáid vannak a kapcsolataidban.
 • eleged van abból, hogy rágörcsölsz a dolgokra, nem tudod, hogyan oldd meg a problémáidat.
 • szorongsz, félelmeid vannak.
 • rosszul alszol, fáradékony vagy.
 • nem látod tisztán a helyzetedet és a lehetőségeidet a stressz miatt.
 • tudod és akarod vállalni a felelősséget önmagadért, és nem akarsz többé másokat hibáztatva élni.
 • hajlandó vagy tudatosan ránézni a problémáidra, változtatni szeretnél a jelenlegi helyzeteden.
 • megfontolt, világos és tudatos döntéseket akarsz hozni stressz és félelmek nélkül.

Edu-K kineziológia

"A különbség a között, amit megteszünk és amire képesek lennénk, megváltoztathatná a világot."-Mahatma Gandhi

A kineziológia egyik legrégebbi ága, melynek egy része BRAIN GYM®, avagy Agytorna néven vált ismertté hazánkban. Egyszerű gyakorlatokból, balanszokból álló módszer. A gyakorlatok - kortól függetlenül - bárki által könnyedén elvégezhetőek, megtanulhatóak. Megkönnyíti a tanulást, elősegíti a koncentrációt. A kliensek az agyfélteke összehangolását /agyintegrációt/ is el tudják végezni, mely a teljesítmény növekedését vonja maga után (látás, hallás, megértés, stb.)

Az alábbi problémák esetén segíthet:

> Bizonyos tevékenységek végzése közben nem hallom meg, ha szólnak hozzám

> Látom az egészet, de részleteket nem.

> Elveszek a részletekben, ezáltal nem tudom összerakni az egészet.

> Olvasás közben folyamatosan elkalandozik a gondolatom.

> Elolvastam, de nem tudom visszamondani.

> Lényegi tanulás használható tudás helyett magolás.

Egy folyamat során 3-5 alkalommal találkozunk 2-4 hetente. Kiválasztjuk a megfelelő - bárki által könnyen elvégezhető, egyszerű - kineziológiai gyakorlatokat, melyeket a megadott rendszerességgel otthon is végezni kell a maximális eredmény érdekében.

 

Stress Release / wellness kineziológia

"Ha ma csökkentjük a stresszt, megelőzhetjük a holnap betegségeit" - Dr. Wayne Topping

A jó közérzet kineziológiája a boldog és sikeres élet kialakításáért, mely az alábbi területeken segíthet:

 • az életünket akadályozó tudatalatti érzelmi blokkok feltárása
 • negatív szokásmintáink megváltoztatása
 • a stresszhez való viszonyunk és ezek befolyásolása
 • céljaink meghatározása és azok elérésének legjobb módjai
 • időgazdálkodás, életünk rendszerezése
 • a halogatás okainak felismerése és legyőzése


"Ugorj a békákkal" stresszoldó és tanulást segítő gyermektanfolyam

"A tanulás nem más, mint annak felfedezése, hogy valami lehetséges. " - Fritz Perls
 

Ha a gyerek úgy érzi, hogy sok a teher, nem tud teljesíteni, akkor a stressz kibillenti egyensúlyából. Ebből mi szülők sokszor csak a "tünetek" vesszük észre, mint a lökdősődés, rossz eredmények, rossz magatartás, kedvetlenség. A tanfolyam olyan eszközöket ad a gyerekek kezébe, mellyel sokkal könnyebben veszik az akadályokat az iskolában és a mindennapok során. Ilyenek például:

 • tanulási, koncentrálási nehézségek
 • szorongás
 • megfelelési kényszer
 • alacsony önbizalom, önértékelés
 • alvászavarok, rémálmok

A tanfolyam célja, hogy a megtanult módszerekkel képesek legyenek önmagukon segíteni, így kiegyensúlyozottan, magabiztosan teljenek a mindennapjaik. Megtanulják, hogyan hozzák működésbe az energiájukat, amikor fáradtnak érzik magukat. Növekszik az önbizalmuk, erősödik a pozitív énkép, fejlődik a koncentráció, ezáltal pozitív irányba változik a tanuláshoz való hozzáállásuk is.

A gyerekek saját jegyzetet és kártya csomagot kapnak, melyet az otthoni gyakorlás során önállóan tudnak használni. A fejlődés minden esetben egyéni, saját tempóban történik, melyet elősegít a tanfolyamon elsajátított gyakorlatok rendszeres, otthoni használata. A tanfolyamon a kreatív, játékos feladatok mellett relaxációs és meditációs gyakorlatok is segítik a gyermekeket az ellazulásban. A csoport mindig rendkívül jó hangulatban telik, sok-sok nevetéssel, játékkal.

A tanfolyam díja 25.000 Ft, mely tartalmazza a 2 napos tanfolyamot, jegyzetet, kártyacsomagot, gyümölcsöt. Testvérek esetében 22.000 Ft/gyermek. Gyermeked helyét 10.000 Ft foglalóval biztosíthatod. Amennyiben betegség, egyéb ok miatt mégsem tud részt venni a tanfolyamon, akkor a foglaló egy következő tanfolyamra vihető át, annak díjából levonódik.

Amit hozni kell: papucs/benti cipő/szandál és zárható biztonságos kulacs (a megfelelő agyműködéshez elengedhetetlen a sok folyadék, így jó sokszor kortyolgatunk a nap folyamán).

A tanfolyam minimum 5 fővel indul, a maximális létszám 8 fő.

Amennyiben nem felel meg a kijelölt dátum, jelezz felém, így fel tudom mérni egy következő tanfolyam telítődését és ekkor még van lehetőség időpontokat egyeztetni a leendő résztvevőkkel.

Az alaptanfolyamot végzettek számára van lehetőség 1 napos haladó tanfolyamon részt venni, ahol további technikákat sajátítanak el a gyerekek, illetve rögzül, gyakorlottabbá válik a már megtanultak alkalmazása.


Bach-virágterápia: harmónia a növények erejével

A Bach növényi cseppek különleges és szelíd gyógymódot kínálnak lelki elakadásainkra, szociális problémáinkra, belső harcainkból fakadó nehézségeinkre. A homeopátiához hasonló elven működő virágterápia a növények rezgését használja fel a lelki egyensúly megteremtésében. A Bach-virágterápia széles körben elterjedt, így egyre több család otthonában megtalálható. Az alkalmazott esszenciák túladagolása, illetve mellékhatása nem lehetséges, így gyermekek és várandósok számára is biztonságos kezelési módszer. Hatékony kiegészítője lehet bármilyen terápiának, jól kombinálható a hagyományos orvosi és a természetgyógyászati módszerekkel. A terápia során kiválasztjuk a megfelelő alkati esszenciát, melyet a kliens a terápia után a megbeszéltek szerint alkalmaz. Naponta legalább 4 x kell a cseppeket beszedni (nyelvre, nyelv alá cseppenteni vagy italba téve), hogy a megfelelő hatás és gyógyulás megtörténhessen.

A Bach-virágterápia segít kibontakoztatni a személyiség kvalitásait, erényeit és érdemeit,  gyöngéden hozzásegít ahhoz, hogy az légy, aki vagy!